top of page

søn. 25. aug.

|

Lilløyplassen Naturhus

Pollinatortelling på Lilløyplassen, Fornebu

Billetter er ikke på salg
Se andre arrangementer
Pollinatortelling på Lilløyplassen, Fornebu
Pollinatortelling på Lilløyplassen, Fornebu

Tid og sted

25. aug. 2024, 12:00 – 15:00

Lilløyplassen Naturhus, Tornsangerveien 27, 1360 Fornebu, Norge

Om arrangementet

Velkommen til pollinatortelling i området rundt vakre Lilløyplassen Naturhus på Fornebu!

"Den ville pollinatortellingen" markeres i sommer med turer over hele landet , bli med!

Det å vite hvilke arter som finnes hvor, er viktig kunnskap som er gull verdt for å kunne ta vare på bestandene av insekter og de områdene de lever i, og her kan DU være med og bidra.

La Humla Suse og Ung Entomolog inviterer deg til å bli en "folkeforsker" og bli med på pollinatorjakt! Armert mer håv og samleglass skal vi sammen lete, finne, lære å gjenkjenne og registrere ulike blomsterbesøkende arter av insekter; sommerfugler, blomsterfluer, biller, humler og andre ville bier. Denne tellingen sent på sommeren vil fokusere spesielt på de fantastiske blomsterfluene, da den ledes av Merete fra Ung Entomolog som har spesialkunnskap om denne insektsgruppen! Vi stiller med utstyr og instruktør som hjelper til med å fange og identifisere det vi finner. 

Arrangementet er åpent, gratis, passer for alle og krever ingen forkunnskaper eller påmelding. Barn under 9 år bør være i følge med voksen. 

På samme vis som hagefugletellingen skal vi sammen i Norge telle og kartlegge våre ville bestøvere. Dette kalles folkeforskning!

Visste du at Norge har en egen tiltaksplan for ville pollinerende insekter? Dette folkeforsknings-prosjektet er tilknyttet tiltak 1.5; «Innhenting av artsfunn ved hjelp av engasjerte borgere.» Her kan altså alle være med og bidra! Å bidra med artsregistrering er samfunnsnyttig - det bidrar til økt kunnskap om naturen og hvilke arter som lever i ulike typer natur.

Den ville pollinatortellingen er et prosjekt av La Humla Suse, og gjennomføres med støtte fra Miljødirektoratet.

Dele dette arrangementet

bottom of page