top of page

søn. 16. juni

|

Stavanger

Pollinatortelling ved Mostun Natursenter, Stavanger

Billetter er ikke på salg
Se andre arrangementer
 Pollinatortelling ved Mostun Natursenter, Stavanger
 Pollinatortelling ved Mostun Natursenter, Stavanger

Tid og sted

16. juni 2024, 12:00 – 14:00

Stavanger, Henrik Ibsens gate 59, 4021 Stavanger, Norge

Om arrangementet

Velkommen til pollinatortelling ved Mostun Natursenter! 

"Den ville pollinatortellingen" markeres i sommer med arrangement over hele landet, bli med!

Det å vite hvilke arter som finnes hvor, er viktig kunnskap som er gull verdt for å kunne ta vare på bestandene av insekter og de områdene som lever i, og her kan DU være med og bidra.

La Humla Suse og Naturvernforbundet i Rogaland inviterer deg til å bli en "folkeforsker" og bli med på pollinatorjakt! Armert mer håv og samleglass skal vi sammen lete, finne, lære å gjenkjenne og registrere ulike blomsterbesøkende arter av insekter; sommerfugler, blomsterfluer, biller, humler og andre ville bier. La Humla Suse stiller med utstyr og instruktør som hjelper til med å fange og identifisere det vi finner.

Arrangementet er åpent, gratis, passer for alle og krever ingen forkunnskaper. Barn under 9 år bør være i følge med voksen. Krever ingen påmelding, men trykk gjerne «skal» om du vet du kommer.

Oppmøte ved plenen foran Mostun natursenter kl. 12.00.

På samme vis som hagefugletellingen skal vi sammen i Norge telle og kartlegge våre ville bestøvere. Dette kalles folkeforskning!

Lær deg mer på nettsiden www.pollinatortellingen.no

Visste du at Norge har en egen tiltaksplan for ville pollinerende insekter? Dette folkeforsknings-prosjektet er tilknyttet tiltak 1.5; «Innhenting av artsfunn ved hjelp av engasjerte borgere.» Her kan altså alle være med og bidra! Det å bidra med artsregistrering er samfunnsnyttig - det bidrar til økt kunnskap om naturen og hvilke arter som lever i ulike typer natur.

Den ville pollinatortellingen er et prosjekt av La Humla Suse, og gjennomføres med støtte fra Miljødirektoratet.

Dele dette arrangementet

bottom of page